Groot Orkest

Het Groot Orkest verzorgt allerlei muzikale evenementen, in en buiten Deurne, waarbij een zo breed mogelijk repertoire ten gehore wordt gebracht. Dit doet het orkest tijdens “klassieke” concerten waarbij in samenwerking met collega-orkesten uit de regio en harmoniecomposities ten gehore worden gebracht. Maar ook tijdens uitvoeringen samen met regionale en landelijke vocalisten.

Eens per twee jaar verzorgt het orkest bovendien een avondvullende theaterproductie, waarin muziek, dans en toneel elkaar ontmoeten.

Een van de hoogtepunten voor onze muzikanten is ‘The Royal Music Night’. Om het jaar, op Koningsnacht 26, verzorgt het Groot Orkest een programma waar klassieke muziek en popmuziek elkaar ontmoeten. De organisatie ligt onder andere bij Oranjeverenging Deurne. Duizenden bezoekers genieten en zingen elke editie op de Markt in Deurne mee. Diverse landelijk bekende artiesten, zoals Danny de Munck, Karin Bloemen, Ali B, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley , werkten eerder mee aan de Royal Music Night.

Het jaar sluiten we traditioneel af met twee kerstconcerten in Cultuurcentrum Martien van Doorne.

Dirigent:                              Martien Maas
Repetitie:                             iedere dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur
Contact:           grootorkest@khdeurne.nl