Ralph Brummans

Ralph Brummans (1977) is een muzikale duizendpoot. Hij is op diverse muzikale fronten actief als dirigent, docent en klarinettist.

Na zijn studie Natuurkunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven besloot Ralph Brummans voor een muziekstudie te gaan en daarmee zijn muzikale passie te volgen. Hij studeerde klarinet en directie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Directielessen volgde hij bij Louis Buskens, Maino Remmers, Arjan Tien en Hardy Mertens. Verder volgde hij zijn hoofdvaklessen klarinet bij Geert Baeckelandt. Daarnaast participeerde hij in masterclasses van Andrew Marriner, Pascal Moragues en Karel Dohnal; stuk voor stuk klarinettisten van wereldfaam.

Behalve dirigent van het fanfare-orkest in Neerkant is hij ook dirigent van het jeugdorkest van Beringe-Koningslust. Als klarinettist is Ralph actief in diverse muziekgezelschappen in Zuid-Oost Nederland. Ralph is concertmeester bij Harmonie Eendracht Meijel en musiceert daarnaast in andere orkesten en ensembles, zoals (onder anderen) het Piet Jeegers Clarinet Choir. Met een aantal van deze gezelschappen bracht hij solo repertoire voor klarinet ten gehore. Verder is Ralph als docent klarinet werkzaam voor TONE Muziekopleiding in Meijel en Stichting Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie Weert. Daarnaast is hij een geliefd freelance dirigent, repetitor, docent en klarinettist.

Ralph is sinds voorjaar 2022 verbonden aan de KHD, oorspronkelijk als dirigent van het jeugdorkest en vanaf seizoen 2022-2023 als dirigent van Het Nieuwe Orkest.