Martien Maas

Martien Maas werd in 1963 geboren in Deurne. Na zijn gymnasium studeerde hij aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Hij studeerde de hoofdvakken directie, schoolmuziek, piano docerend musicus en piano uitvoerend musicus. Al deze hoofdvakken heeft hij met succes afgerond. Bovendien behaalde hij het diploma ‘aantekening begeleiden’. Na zijn studie volgde hij masterclasses bij diverse gerenommeerde docenten.

Op het uitvoerende vlak als pianist heeft Martien Maas zeer veel ervaring. Hij trad op als begeleider van o.a. Steven Mead, Peter Damm en Walter Boeykens. Hij maakte diverse radio-opnames en hij trad op in het tv-programma ‘Reiziger in muziek’. Bovendien wordt hij vaak geïnviteerd om als begeleider bij masterclasses te fungeren. Behalve in Nederland werkte hij in die hoedanigheid in Zwitserland, Oostenrijk en Spanje.

Als solist voerde Martien Maas diverse pianoconcerten uit met orkest en maakte hij cd-opnames met de Johan Willem Friso Kapel, met het Daniel Speer Trombone Consort en met diverse andere vocale en instrumentale ensembles.

Momenteel is Martien Maas als co-repetitor en voorzitter examencommissie verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en daarnaast is hij actief als freelance pianist en als dirigent van een aantal orkesten.

Vanaf 1999 is Martien Maas verbonden aan Koninklijke Harmonie Deurne. Eerst had hij vier jaar lang samen met dirigent Jan Cober de muzikale leiding en sinds 2003 staat hij alleen voor het orkest. Verder is hij als dirigent verbonden aan de ‘Politie Muziekvereniging Brabant Zuidoost’, waarmee hij concertreizen maakte naar Spanje, Zwitserland, Duitsland en China. Ook is Martien Maas dirigent van Harmonie ‘de Vriendenkrans’ in het Limburgse Heel, evenals KHD een orkest uit de 1e divisie.