Deurne in Concert

Op de Markt in Deurne wordt zaterdag 25 juni een openluchtconcert georganiseerd ter ere van Deurne 1300. Stichting Oranjefestiviteiten en de Koninklijke Harmonie Deurne slaan de handen ineen en verzorgen een compleet programma onder de naam ‘Deurne in Concert’. Het is een avond met herkenbare populaire klassieke muziek en lekkers van de Deurnese horeca. 

Voor Deurne in Concert komen op de Markt ruim driehonderd stoelen met tafeltjes te staan. Kaartjes kosten 25 euro per persoon en daarbij is inbegrepen een consumptie (rest van de consumpties is tegen betaling), een borrelplankje en u kunt het concert zittend bijwonen vanaf de beste plek. De borrelplank wordt samengesteld door de diverse horecagelegenheden aan de Markt. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de website van het Cultuurcentrum Deurne: www.ccdeurne.nl. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar het Cultuurcentrum. U kunt daar met uw kaartje het concert bijwonen.

Indien u geen kaartje heeft kunnen bemachtigen voor het zittende concert, dan bent u welkom bij de horecagelegenheden rondom de Markt. Er worden statafels geplaatst en men kan daar (gratis) staand het concert bijwonen. Consumpties zijn voor eigen rekening. Indien het weer slecht is, vinden er geen activiteiten plaats op de Markt en wordt alles verplaatst naar het Cultuurcentrum. Het is dan niet mogelijk om zonder kaartje het concert bij te wonen.

Deurne 1300
Het concert wordt verzorgd door de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) onder leiding van Martien Maas en is samengesteld aan de hand van diverse thema’s die betrekking hebben op 1300 jaar Deurne. Denk hierbij aan bekende personen, bedrijven, gebouwen en/of gebeurtenissen die de revue passeren. De herkenbare (klassieke) muziek die vervolgens gespeeld wordt, sluit aan op deze thema’s. Natuurlijk kan daarbij ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld niet ontbreken.

Nationale en lokale solisten
Ook zullen twee landelijk bekende solisten optreden: Esther Pierweijer en Oleg Lysensko. Esther Pierweijer (mezzosopraan) treedt regelmatig op als soliste met onder andere het Nederlands Symfonisch Orkest, Het Metropole Orkest, New Armsterdam Orchestra en Het Orkest van het Oosten. Ook is zij bekend als vocal coach bij I Can See Your Voice, The Masked Singer en The Talent Project. Oleg Lysensko is gespecialiseerd in klassiek accordeon, bayan en bandoneon. Hij heeft onder andere gespeeld met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en met Sinfonia Rotterdam. Maar trad ook op voor de AVRO op radio 4. Daarnaast zullen tijdens Deurne in Concert lokale talenten als Annelie Brinkhof en Joost Manders te horen zijn.

Bedrijven die een tafel willen reserveren, kunnen contact opnemen met de organisatie via het emailadres info@deurnekleurtoranje.nl. Het is dan mogelijk om met een groter gezelschap aan dezelfde tafel te zitten tijdens het concert.

Meer informatie over Deurne in Concert is te vinden op de website www.deurneinconcert.nl.