Deurne doet mee met landelijke Kindermuziekweek 2024

De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een Kindermuziekweek te realiseren. Ieder jaar willen deze organisaties 10 dagen lang zoveel mogelijk kinderen laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek:

“Muzikale ontwikkeling draagt bij aan de algemene cognitieve en emotionele ontwikkeling van kinderen. Met de jaarlijkse landelijke Kindermuziekweek geven wij de waarde van muziek door aan volgende generaties. Want muziek verbindt, van muziek word je blij, en muziek maken kan altijd! Wij willen de maatschappij vrolijker, inclusiever en positiever maken, waarbij educatie een belangrijke rol speelt.

De stichting HaFaDru, waarin alle harmonie-, fanfare- en drumverenigingen uit de gemeente Deurne zijn vertegenwoordigd, hebben de handen ineen geslagen en besloten om ook in Deurne aan te sluiten bij dit initiatief. Tijdens de Landelijke Kindermuziekweek (van 5 april tot en met 14 april) gaan alle groepen 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Deurne onder schooltijd kennismaken met blaas- en slaginstrumenten. Zij gaan luisteren naar een live orkest en kunnen vervolgens zelf instrumenten uitproberen.  Dit project-orkest is voor de gelegenheid samengesteld uit muzikanten uit alle muziekverenigingen, die verbonden zijn aan de stichting Hafadru.

Grote finale 150 jaar KHD kindermuziekweek14 april in CCD

Dat is nog niet alles: op zondagmiddag 14 april 2024 wordt een grote finaledag gehouden in het Cultureel Centrum Martien van Doorne.

Alle leerlingen van de groepen 5 en 6 krijgen tijdens het muziekproject in de week voorafgaand aan deze finale een uitnodiging in de vorm van een flyer mee naar huis. Via deze flyer kunnen deze leerlingen zich via een QR-code direct aanmelden voor deze grote finale. Zij gaan dan op die middag op een door hen zelf gekozen instrument meespelen in het live orkest. Kinderen die al een muziekinstrument bespelen zijn zeker ook welkom op deze middag.

Zij kunnen zich direct aanmelden via de QR-code of door een mailtje te sturen aan music4alldeurne@gmail.com.  Alle muziekverenigingen zijn deze middag present voor het geven van informatie en het maken van vervolgafspraken. Er is op meerdere locaties in het CCD genoeg te doen voor jong en oud.

Natuurlijk is deze middag ook publiek van harte welkom. Aanmelden hiervoor is niet nodig.  

Grote finale Landelijke Kindermuziekweek
Datum: zondag 14 april, van 13.00 – 16.00 uur
Plaats: Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein1, 5751KM Deurne
Organisatie: Stichting Hafadru (gezamenlijke muziekverenigingen Deurne)
Informatie: music4alldeurne@gmail.com

Aanmelden voor de finaledag kan via onderstaande QR code.