Jeugd

Jeugdensemble
In het Jeugdensemble spelen jeugdleden die ongeveer twaalf maanden muziekles op een instrument volgen. Wanneer je in het jeugdensemble speelt, beheers je je instrument voldoende om samen met andere muzikanten muziek te maken. Plezier in het muziek maken staat natuurlijk voorop. Vanuit dat plezier is het eigen maken van een goede basis erg belangrijk in het Jeugdensemble. Omgang met je instrument, omgang met je bladmuziek, het maken van aantekeningen, het belang van thuis oefenen, orkestdiscipline, maat- en slagtechniek van de dirigent, ritme, melodie, samenspel, klankkleur, balans etc. Het jeugdensemble staat onder leiding van Marga van der Wallen en repeteert één keer per week. De overgang naar het jeugdorkest vindt meestal na twee jaar plaats, wanneer je op de muziekschool je A-diploma hebt gehaald.

Dirigent jeugdensemble: Marga van der Wallen
Repetitie: iedere vrijdag van 17.45 tot 18.45u uur
Contact/afmelden: Marga van der Wallen, margavanderwallen@hotmail.com

Jeugdorkest
Kinderen die al minimaal twee jaar muziekonderwijs volgen aan de muziekschool, spelen in het Jeugdorkest. Het Jeugdorkest staat onder leiding van Marianka van Doore-Hobé en repeteert ook één keer per week. Je speelt grotere muziekwerken en treedt regelmatig op. Wanneer je een voldoende niveau hebt bereikt om in het Groot Orkest te spelen, dat is wanneer je je C-diploma hebt, ga je over.

Dirigent jeugdorkest: Marianke van Doore-Hobé
Repetitie: iedere dinsdag van 18.15 tot 19.30 uur
Contact/afmelden: Sjef van der Kant, sjefvanderkant@gmail.com

Blokfluitgroep
Wil je kennis maken met samen muziek maken? Wij hebben een eigen blokfluitgroep waar je de basis van het samen spelen leert op een blokfluit. De blokfluitgroep kan je voorbereiden op het maken van een keuze voor een instrument.

Dirigent blokfluitgroep:Rian Wouters
Repetitie: iedere dinsdag van 18.25 tot 19.45 uur
Contact/afmelden: Rian Wouters, rianwouters@outlook.com