Orkesten

Groot orkest
Het Groot Orkest verzorgt allerlei muzikale evenementen, in en buiten Deurne, waarbij een zo breed mogelijk repertoire wordt aangesproken. Zo werken we mee aan de Mid Wind Symphonic. Dit is een serie concerten met gerenommeerde harmonieorkesten. Het jaar sluiten we traditioneel af met twee kerstconcerten in de sfeervolle kapel van Zorgdorp Deurne. Een van de hoogtepunten voor onze muzikanten is ‘The Royal Music Night’. Om het jaar, op Koningsnacht 26 april en voorheen Koninginnenacht, verzorgt het Groot Orkest een programma waar klassieke muziek en popmuziek elkaar ontmoeten. De organisatie ligt onder andere bij de Deurne Oranje verenging. Zo’n 4000 bezoekers genieten en zingen elke editie op de markt in Deurne mee. Diverse landelijk bekende artiesten, zoals Danny de Munck, Karin Bloemen, Ali B, Henk Poort en Danny Christiaan, werkten mee aan de Royal Music Night. (foto)

Dirigent:                              Martien Maas
Repetitie:                             dinsdag 20.00 tot 22.30 uur
Contact/afmelden:            Theo Goossens, th.goossens@chello.nl


Slagwerkgroep
De slagwerkgroep van KHD vindt zijn oorsprong in het tamboerkorps. Deze groep was oorspronkelijk bedoeld om het orkest bij buitenoptredens ritmisch te ondersteunen. De groep omvat ideaal ongeveer twintig leden. De groep kan altijd uitbreiding gebruiken van ervaren slagwerkers.

De laatste jaren brengt de Slagwerkgroep eigen typische slagwerkcomposities ten gehore. Daarbij gebruiken ze de meest uiteenlopend slagwerkinstrumenten; gestemd, ongestemd, melodisch en effectinstrumenten.

Dirigent:                                Maarten Manders
Repetitie JSWG:                  donderdag 18.45 tot 19.30 uur
Repetitie SWG:                    donderdag 19.30 tot 21.00 uur
Contact/afmelden:              Maarten Manders, maartemanders@gmail.com