Koninklijke Harmonie Deurne presteert uitmuntend op concours

Op zaterdag 25 november nam het Groot Orkest van Koninklijke Harmonie Deurne deel aan een concert-concours van de Brabantse Muziekbond in Veldhoven. Het orkest kwam uit in de eerste divisie. En haalde, met maar liefst 92,9 punten, een mooie eerste prijs met lof van de jury binnen.

Na een zeer intensieve periode van voorbereiding, moest het orkest zaterdag laten zien wat ze in huis had. Koninklijke Harmonie Deurne bracht op het concours, naast het inspeelwerk, twee muziekstukken ten gehore. El Arca de Noé van Oscar Navarro, waarin het verhaal van de ark van Noa werd verteld en Divertimento van Oliver Waespi. Een technisch lastig stuk van hoog niveau. Voor de uitvoering van dit laatste muziekwerk werd het orkest beoordeeld met maar liefst 93,7 punten.

De jury beoordeelde het totale optreden van Koninklijke Harmonie Deurne met 92,9 punten. Waardoor het orkest, net als na haar vorige concoursdeelname in 2013, met een eerste prijs en lof van de jury huiswaarts keerde. Dit betekent dat het Groot Orkest van de Koninklijke Harmonie zichzelf wederom heeft bewezen als een orkest van hoog niveau en ook de komende vijf jaar in de eerste divisie zal blijven musiceren.