Jubilarissen gehuldigd

Tijdens een feestelijke avond werden vijf jubilarissen van de Koninklijke Harmonie Deurne gehuldigd. De huldiging werd afgesloten met een serenade door het Groot Orkest.Aansluitend werd door de verschillende secties nog eens uitgebreid, vaak op een humoristische wijze teruggekeken op de muzikale carrière van de jubilarissen.
Twee musicerende leden werden gehuldigd omdat ze 25 jaar lid zijn: fluitiste Ingrid Nagtzaam- van Mierlo en Huub van de Weijer die onder andere als oud bestuurder aan de KHD verbonden is gebleven. Ingrid Nagtzaam- van Mierlo is al 25 jaar een trouw lid van de KHD. Ingrid komt uit een muzikale familie. Zij vervult op piccolo een belangrijke rol binnen het Groot Orkest. Huub van de Weijer heeft in het verleden veel betekend voor de KHD en ook nu  zet hij zich  vaak in. Huub was jarenlang voorzitter van de KHD, momenteel is hij bestuurslid  van de Vriendenkring.Trompettist
René van der Putten en slagwerker Johan Verbakel vierden dit weekend hun 40-jarig jubileum.
René van der Putten is dé verbindende factor binnen de trompetsectie . Op dit moment is hij betrokken bij de werkgroep die het beleidsplan van de KHD voor de komende jaren voorbereidt. . Ook is René muzikaal actief binnen PD the Next! Johan Verbakel komt uit een muzikale familie. Johan is vaste paukenist bij de KHD, maar daarnaast is hij ook zeer actief binnen het bestuur als verantwoordelijke voor het opleidingsdeel.
Klarinettiste Carole Koster is maar liefst 50 jaar lid bij de KHD en baritonist Jan van Cuijk spande deze avond de kroon met 60 jaar lidmaatschap. Carole Koster is een stille kracht binnen de KHD. Zij is al 50 jaar aan de harmonie verbonden en is zeker nog niet van plan  te stoppen. Naast haar lidmaatschap bij de KHD was zij ook jaren lid  van de Hôsbengels en heeft zij zich ingezet voor het 40-jarig jubileum van deze blaaskapel.
Jan van Cuijk is al 60 jaar een actief lid van de KHD. Hij zet zich in op heel veel manieren. Hiervoor is hij beloond met een ‘Jan van Cuijkbokaal’ die elk jaar uitgereikt wordt aan een KHD-lid dat zich heeft ingezet voor de muzikale jeugd binnen de vereniging. Jan is vele jaren lid geweest van het Groot Orkest als baritonspeler. Momenteel ondersteunt hij het jeugdorkest met zijn muzikale klanken. Momenteel bereidt het Groot Orkest van de KHD zich voor op deelname aan het concertconcours voor harmonieorkesten op 25 november aanstaande.